Mozgószinház
Správa o otvorení kina v Rimavskej Sobote na trhovom námestí dňa 1. mája 1910 o 16. hodine. Z programu: Zvyky a obyčaje v Číne, Pastier a Cigánka, Ruža a včela, Cesta Roossevelta po Uhorsku, V juhoafrických baniach, a ď.