A tábori pap levele
Redakcia novín zverejňuje zápisky denníka poľného farára c. k. 25. pešieho pluku Rudolfa (Rezső) Schőnwiesnera z karpatského bojiska, ktorý ich posiela z bojiska v liste z 19. mája 1915 do redakcie. Opisuje svoje zážitky a prácu duchovného z obdobia od 14. marca do 4. apríla 1915 počas ťažkých bojov s Rusmi v náročnom počasí pri nedostatku stravy.