A róm. kath. olvasóegylet
Stavebný výbor Rímskokatolíckeho čítacieho spolku v Rimavskej Sobote na svojom zasadnutí dňa 25. apríla 1910 prijal návrh staviteľa Leopolda (Lipóta) Pitta na výstavbu spolkového domu a predloží ho mestskému zastupiteľstvu. Stavba sa má zahájiť v mesiaci jún 1910.