Ellenőrző tanácskozás
Profesorský zbor Protestantského gymnázia v Rimavskej Sobote zasadal pod vedením riaditeľa Dr. Samuela (Samu) Veressa dňa 30. apríla 1910, aby zhodnotil dosiahnuté polročné študijné výsledky svojich žiakov. Rodičia tých žiakov, ktorí nedosiahli požadované výsledky, budú vyrozumení osobne.