Kitüntetés
Kráľ udelil štábnemu lekárovi c. k. 38. pešieho pluku Dr. Oszkárovi Löwenbeinovi, rodákovi z Gelnice, na znak uznania za hrdinský a obetavý postoj pred nepriateľom rytiersky kríž Radu Františka Jozefa na stuhe od vojenského záslužného kríža.