Jéggyár megalakulás
Správa o založení účastinnej spoločnosti Rimavskosobotská továreň na výrobu ľadu. Potrebným kapitálom prispela Sporiteľňa Gemerskej župy (Gömörmegyei Takarékpénztár), Úverová banka (Hitelbank) a mesto, za účinnej podpory Eugena (Jenő) Fodora, hospodárskeho tajomníka. Zakladajúce zhromaždenie sa má zísť 2. mája 1910. Továreň má byť daná do prevádzky v júni 1910.