Haltenberger János hősi halála
Redakcia Szepesi Lapok preberá článok redaktora novín Az Est, Lászlóa Fényesa o okolnostiach smrti kapitána c. k. 68. pešieho pluku Jánosa Haltenbergera dňa 18. mája 1915 v okolí mesta Drohobyč (dnes Ukrajina). Zomrel pri pozorovaní v zákope po zásahu ruskou guľkou do hlavy.