Amler Antal hadnagy orosz fogságban meghalt.
Spišskonovoveský honvédsky poručík Antal Amler sa už na začiatku vojny dostal do ruského zajatia a dlho o ňom neprichádzali žiadne správy, až dal o sebe vedieť, no teraz poslal správu o jeho smrti učiteľovi učiteľského ústavu Alajosovi Chobodiczkymu poručík c. k. 60. pešieho pluku Ferenc Hasenöhrl, ktorý na dopisovacej karte podanej 3. mája v Chabarovsku informuje, že Antal Amler zomrel 16. apríla v dôsledku srdcovej mŕtvice a bol pochovaný na tamojšom vojenskom cintoríne. Smútia za ním rodičia žijúci v meste Baja, ako aj jeho nevesta a švagriná Chobodiczkyho, Rózsika Daray.