Winkler Pál főszolgabiró nyugdíjaztatása ellen
Článok redakcie novín obhajujúci odchod hlavného slúžneho z Gelnice Pála Winklera do dôchodku, keď po jeho schválení sa ozvali niektorí proti jeho penzionovaniu. Winkler bude riadne penzionovaný od 1. augusta 1915 a dovtedy bude plniť svoje povinnosti. Spišskej župe slúžil viac ako 42 rokov a podľa zákona a jeho doterajšieho platu mu bude schválený ročný dôchodok 8000 korún ročne a 640 korún ročne na nájomné.