A rimaszombati jéggyár részvénytársaság
Zasadanie ohľadom zlúčenia účastinnej spoločnosti Továrne na výrobu ľadu v Rimavskej Sobote s miestnou konzervárňou viedol mešťanosta Dr. Ladislav (László) Kovács dňa 11. mája 1910. Zúčastnení odobrili tento návrh, ktorý bol z hľadiska financovania stavby i s ohľadom na účastinárov výhodný pre obe strany.