A természettudományokról - (*)
Článok o snahách redakcie týždenníka Gömöri Ujság prinášať články zamerané na prírodné vedy aj prevzaté články z odborného periodika, tlačového orgánu Kráľovskej uhorskej prírodovednej spoločnosti - Természettudományi Közlöny. Redakcia dostala povolenie uhorského kráľovského radcu, člena Maďarskej akadémie vied, predsedu Kráľovskej uhorskej prírodovednej spoločnosti Dr. Lajosa Ilosvayho, ktorý súhlasil s preberením článkov, s tým, že sa vždy uvedie, resp. cituje zdroj.