A tábori pap levele
Redakcia novín zverejňuje zápisky denníka poľného farára c. k. 25. pešieho pluku Rudolfa (Rezső) Schőnwiesnera z karpatského bojiska, ktorý ich posiela z bojiska v liste z 27. mája 1915 do redakcie. Opisuje svoje zážitky a prácu duchovného z obdobia od 5. apríla do 2. mája 1915 počas ťažkých bojov s Rusmi. Opisuje tiež okolnosti smrti ruského generála Nikolaja Nikolajeviča Mirbacha.