Orosz fogságból
Od pešiaka c. k. 67. pešieho pluku Michala (Mihály) Csupku prišla 2. júna 1915 jeho manželke do obce Havka (Hóka) dopisovacia karta poľnej pošty, kde je tlačeným maďarským textom napísané, že je v ruskom zajatí v obci Czembar (dnes Belinskyj, Rusko), gubernie Penza. Je zdravý, nezranený a môžu mu písať po maďarsky. Slovensky pozdravuje manželku.