Gyászjelentés Amler Antal haláláról
O honvédskom poručíkovi Antalovi Amlerovi vydala rodina 8. júna 1915 v meste Baja nasledovné smútočné oznámenie: Antal Amler ml., poručík uhor. kráľ. 9. honvédskeho pešieho pluku sa v bitke pri Tarnawatke koncom augusta 1914 ťažko zranený dostal do ruského zajatia, zomrel vo veku 23 rokov 16. apríla 1915 v zajateckom tábore Krasnaja Rečka pri Chabarovsku v dôsledku srdcovej mŕtvice a jeho spoločnými dôstojníkmi bol pochovaný na tamojšom vojenskom cintoríne. Zádušná omša za zosnulého bude 15. júna v meste Baja.