Hősi halál
Kapitán 8. honvédskeho pešieho pluku János Gedeon, ktorý bojoval v Haliči ako veliteľ práporu, zahynul 13. júna 1915 pri obci Broklowicze. Pochovali ho 15. júna v obci Bojary pod stromom v parku grófa Tarnowského. Padlý dôstojník predtým slúžil aj v Spišskej Novej Vsi u 9. honvédskeho pešieho pluku, kde dostal aj Signum laudis za záchranné práce pri požiari.