Soronkivüli előléptetés és hármas kitüntetés
O hrdinstve nadporučíka 9. honvédskeho pešieho pluku Józsefa Pongrácza už kolujú legendy. On bol ako veliteľ 10. roty mimoriadne povýšený na kapitána, dostal Vojenský záslužný kríž, Rad železnej koruny a nemecký Železný kríž.