Egy volt magurai tanitó harcztéri levele
Bývalý učiteľ z Haligoviec (Helivágása), teraz v obci Liesek, János Lojkovics, desiatnik 9. honvédskeho pešieho pluku píše v karte 3. júna 1915 farárovi z obce Veľká Lesná (Kristályfalu) o veľkej zásluhe 9. pluku pri vyhnaní Rusov, ktorý patrí do Hadffyho divízie. Píše, že od 2. mája sú neustále v pätách nepriateľa skrz celou Haličou.