16 uj tanitő
Tohto roku ukončilo učiteľský ústav v Spišskej Novej Vsi iba 16 učiteľov, pretože ihneď na začiatku roka desiati narukovali na vojenskú službu. Spomedzi 16 učiteľov deviati dostali diplom bez skúšky a v máji už narukovali do armády. Jeden z nich, dôstojnícky čakateľ István Pafcsik je zranený na ošetrení v Spišskej Novej Vsi a Ferenc Lovass sa údajne dostal do ruského zajatia.