Rőmer Henrik - a hős (cenzurálva.) - Schőnwiesner, Rudolf 1886-1941
Rozsiahly článok poľného farára c. k. 25. pešieho pluku Rudolfa (Rezső) Schőnwiesnera o hrdinskom poručíkovi tohto pluku Henrichovi Römerovi. Vojenský farár podrobne opisuje celú doterajšiu bojovú cestu poručíka Römera s jeho 25. peším plukom, uvádza jeho vojnové zásluhy a vojenské vyznamenania, ktoré získal.