Egy magurai katona hármas kitüntetése
Obyvateľ obce Veľký Lipník (Nagyhársas) János Palupa, čatár c. k. 67. pešieho pluku, ktorý slúži piaty rok, strávil 13 mesiacov na bojisku a v Karpatoch sa zranil, v týchto dňoch dostal dovolenku a z ruského bojiska sa vracia s tromi vyznamenaniami: veľkou striebornou medailou a malou striebornou medailou za statočnosť a nemeckým Vojenským záslužným odznakom.