Gyuk József honvédfőhadnagy zsebkönyve
Výsledkom guľometného kurzu pre vojakov v meste Spišská Nová Ves je príručka nadporučíka 9. honvédskeho pešieho pluku Józsefa Gyuka, ktorý prešiel rôzne bojiská, viackrát bol zranený aj vyznamenaný a ktorý vydal prácu o guľometnej rote a jej bojovom výcviku.