Uj tanitónők az iglói állami elemi népiskolában
Dňa 2. januára začala pracovať na štátnej základnej ľudovej škole v Spišskej Novej Vsi Irena Tscheik, rodená Széll, manželka vynikajúceho učiteľa kreslenia spišskonovoveského štátneho učiteľského ústavu Ernesta (Ernő) Tscheika, ktorý sa ako poručík dostal počas kapitulácie Przemyśla do ruského zajatia, a tiež Ludmilla Sztrakkay. Obidve diplomované učiteľky zastupujú, prvá z nich zastupuje Malvinu Reich, druhá Margitu Weisz, ktorú vymenovali za štátnu učiteľku a preložili do Gemerskej župy.