Kohout Károly altábornagy halála
V časoch umiestnenia posádky 29. prápora poľných strelcov v Spišskej Novej Vsi bol jedným z najpopulárnejších členov dôstojníckeho zboru Karel (Károly) Kohout, ktorý sa oženil so staršou sestrou manželky Dr. Antala Teschlera Žofiou, dcérou papierenského továrnika Mihály Kolbu. Kohout ako generálporučík naposledy býval v Prahe, kde v týchto dňoch zomrel. Jeho smrť tak zasiahla širokú rodinu a verejnosť v Spišskej Novej Vsi.