Szerencsétlenül járt körjegyző
Obvodný notár zo Spišského Štvrtka (Csütörtökhely) Andor Novotny šiel domov z obce Dlhé Stráže (Lengvárt), patriacej do jeho obvodu, keď si na zamrznutej ceste zlomil nohu a nevládny skoro umrzol. Našiel ho šéf minoritov zo Spišského Štvrtka a následne ho ošetril Dr. Bertalan Rozsnyai. Tým mu zachránili život.