Öt szepesi város egyesitése
Redakcia sleduje článok z periodika Karpathen Post o myšlienke primátora Popradu do budúcnosti o povojnovom zjednotení piatich mestečiek do jedného mestského celku, a to: Poprad, Spišská Sobota, Veľká, Stráže a Matejovce. Dr. Kálmán Förster, Vilmos Krieger a Dr. Árpád Schőnwiesner sú za zjednotenie.