Szopkó Róbert nemesitése
Podľa č. 45 Úradných novín dňa 25. januára 1917 panovníkov uhorský minister osobných záležitostí cisára barón Ervin Roszner povýšil penzionovaného okresného sudcu a sudcu súdnej tabule Róberta Szopkóa a jeho potomkov pri príležitosti jeho penzionovania a za dlhoročnú vernú službu do uhorského šľachtického stavu s predikátom "Szepesszombati" s povolením zmeniť si rodinné priezvisko na Zsadányi. Jeden z jeho synov Guido je v službách Spišskej župy ako župný podnotár, druhý syn Géza je čestným hlavným notárom Abovskej župy.