Roth Márton
Nekrológ o zosnulom učiteľovi a bádateľovi tatranskej prírody Martinovi Rothovi. Bol aktívnym členom Karpatského spolku, redaktorom jeho ročenky, pôsobil pre múzeum v Poprade, venoval sa otázkam turistiky. Vo Vysokých Tatrách po ňom pomenovali jeden zo štítov. Bol tiež aktívny členom Spišskeho učiteľského spolku, členom Pomologického spolku. Narodil sa 2. augusta 1841 v Kežmarku a od r. 1870 bol učiteľom vyššieho gymnázia v Spišskej Novej Vsi. Zomrel po dlhej chorobe 25. februára 1917 v Spišskej Novej Vsi. Pohreb sa uskutoční 28. februára. Smútočné oznámenie vydala rodina, spišskonovoveské gymnázium a Karpatský spolok.