A hős 9-es honvédek
Ešte v októbri 1916 bola polovica jedného prápora 9. honvédskeho pešieho pluku zaradená inam a preslávila sa ako valašková rota. V noci 10. februára 1917 rota odrazila z troch strán prichádzajúci ruský útok. Striebornú medailu za statočnosť 1. triedy dostal práporčík József Bajtos v zálohe (teraz už poručík), Striebornú medailu za statočnosť 2. triedy získali: desiatnik Zoltán Liebner, čatár Péter Gordány, desiatnik Mihály Melis a Bronzovú medailu za statočnosť: desiatnici István Kleja, János Maczkó, György Dankó, slobodník István Dojcsák a vojaci Pál Ráski, Pál Miklós, Ferenc Muntyán, András Spisák a Mihály Kincsovszky.