Magyar jogász orosz fogságban fogorvos
Noviny už hlásili, že syn učiteľa kežmarského lýcea Jenő (Eugen) Bindera, právnik Dezső (Dezider) Binder, ktorý na začiatku vojny narukoval ako práporčík, sa po príchode na bojisko dostal do nemocnice, kde padol do ruského zajatia. Rusi považovali práporčíka zamestnaného obväzovaním ranených za lekára a poverili ho lekárskymi povinnosťami, a tak sa mu dostal aj patričný spôsob zaobchádzania. Jeho otec dostal list od vymeneného zajatca, inžiniera Kovácsyho z Lučenca, v ktorom píše, že práporčík Dezső Binder je živý a zdravý a ako praktizujúci zubár požíva výhody slobody lekárov, dostáva aj mzdu.