Egy géppuskás főhadnagy szerencsétlensége
Nadporučík 9. honvédskeho pešieho pluku László Fekete sa z bojiska dostal do nemocnice s devastačným poranením sánky, vyliečili ho a dali mu protézu. Následne slúžil v Košiciach a potom v guľometnom oddieli v Spišskej Novej Vsi. Počas jazdeckého výcviku sa mu v cvale splašil a spadol kôň. Fekete pri páde utrpel fraktúru lebky a jeho ďalší osud je neistý.