Olasz fogságból
Mladík József Gonszorcsik z obce Veľká Lesná (Kristályfalu), ktorý v auguste 1916 padol do talianskeho zajatia. Dňa 30. januára poslal z ostrova Sardínia duchovnému vo Veľkej Lesnej 12. dopisovaciu kartu, ktorá dorazila 22. marca. Píše mu, že doposiaľ od neho dostal 5 kariet a že je tu pekné počasie bez snehu.