Dr. Lers Vilmos - báró
Panovník Karol dňa 25. marca 1917 na návrh ministra pri jeho osobe daroval štátnemu tajomníkovi uhorského ministerstva obchodu Dr. Vilmosovi Lersovi a jeho zákonným potomkom za jeho vynikajúce zásluhy na poli verejnej služby uhorský barónsky titul. Článok zároveň probližuje jeho rodinný pôvod a zázemie, ako aj sumarizuje jeho doterajšiu kariéru a úspechy.