A Magyarországi Kárpát-egyesület köréből V.
Pokračovanie článku. Hlásenie Bélu Hajtsa ohľadom úmrtia a nekrológ Martina (Márton) Rótha. Článok analyzuje jeho zásluhy na vytvorení a činnosti spišskonovoveskej pobočky Uhorského karpatského spolku v roku 1882.