A Magyarországi Kárpátegyesület Iglói-Osztálya - Marcsek, Aladár ml. 1893-?
Dňa 28. marca 1917 mala spišskonovoveská pobočka Uhorského karpatského spolku valné zhromaždenie ohľadom akvizície nových členov. Zapisovateľ spolku Béla Hajts pozdravil všetkých členov a za predsedu schôdze vyzval kráľovského radcu Miklósa Fischera, výkonného podpredsedu Uhorského karpatského spolku a na vedenie zápisnice Aladára Marcseka ml. Hajts prredniesol výročné hlásenie, kde zmienil zásluhy nedávno zosnulého Martina (Márton) Rótha na poli turistiky a rozvoja Vysokých Tatier, zároveň navrhol osadiť na jeho meno pamätnú tabuľu v jednej z roklín Hornádu. Dr. Adolf Lorber navrhol zriadiť základinu Mártona Rótha, kam ako prvý prispel 100 korunami. Fischer navrhol na post predsedu pobočky spolku Bélu Hajtsa, čo členovia schválili. Za tajomníka bol zvolený Aladár Marcsek ml., za pokladníka doterajší pokladník Lajos Nosz. Zvolený bol aj spolkový výbor. Nový predseda tiež navrhol zo základiny Teodora (Tivadar) Posevitza výstavbu útulne na mieste Lapis refugii (Kláštorisko).