A Magyarországi Kárpát-egyesület köréből VII.
Pokračovanie článku. Pokračovanie hlásenia Bélu Hajtsa o činnosti a zásluhách bývalého predsedu spolku, zosnulého Martina Rótha v nasledovných oblastiach Uhorského karpatského spolku: značkovanie turistických chodníkov. V prehľadovej tabuľke uvádza všetkých spolupracovníkov bývalého predsedu s rokmi pôsobenia vo funkcii. Vyzdvihuje jeho zásluhy na značení chodníkov v Slovenskom raji. Napokon uvádza finančnú bilanciu spolku za rok 1916 a rozpočet na rok 1917.