A természettudományok szerepe a világháborúban - Gaál, István Dr. 1877-1957
Článok na objednávku novín o využití pokroku v prírodných vedách na poli svetovej vojny. Autor približuje vplyv najnovších vedeckých poznatkov najmä v oblasti fyziky a chémie výroby vojenských prostriedkov a zbraní.