Vitézségi arany éremmel kitüntetett 9-es honvédek
Článok uvádza vojnové príbehy 5 vojakov 9. honvédskeho pešieho pluku vyznamenaných Zlatou medailou za statočnosť, ktorú dostali: vojak III. prápora Vilmos Kirchner za vojenský čin 26. augusta 1914, ktorý neskôr zahynul v boji; čatár András Lehoczky za vojenský čin 31. decembra 1914 pri obci Siedliska, kde zajal viacerých Rusov a neskôr sám padol do zajatia; práporčík János Bártfay za vojenský čin 15. júna 1916 na brehoch rieky Strypa, kde napokon v bojoch zahynul, pôvodným povolaním bol učiteľ; strážmajster József Závodni za vojenský čin na brehoch rieky Strypa počas Brusilovovej ofenzívy v lete 1916, povolaním je manipulant mláťačky; práporčík István Jirga za vojenský čin v októbri 1916 počas bojov v Sedmohradsku, povolaním je učiteľ, okrem toho je nositeľom Striebornej medaily za statočnosť 2. triedy, v súčasnosti slúži ako poručík na bojisku.