Szemlélődés Igló jövője felett cikksorozot V.
Úvaha o rozvoji a budúcnosti mesta Spišská Nová Ves. Autor opisuje problémy mesta a uvažuje nad možnými spôsobmi riešenia spoločenskej a politickej situácie. Rozoberá personálne otázky radnice na čele s primátorom Cornelom Folgensom. Uvažuje o pozícii viceprimátora, právneho poradcu, hlavného notára, hlavného účtovníka a notára. Reaguje na podnety anonymných listov do redakcie, ktoré nielen kritizujú terajší stav vedenia mesta, ale aj navrhujú určité riešenia.