Orosz fogságból
Mladík István Michna z obce Veľká Lesná (Kristályfalu) v liste z 20. januára 1917, ktorý dorazil z mesta Uzlovaja (gubernia Tula, Rusko) 23. apríla píše duchovnému, že 20. januára 1917 dostal jeho list zo 6. novembra 1916, tiež dostal jeho kartu z 27. októbra.