Népszámlálási adatok
V obci Veľká Lesná (Kristályfalu, aj Richvald) žije v 115 domácnostich 430 osôb, a to 192 mužov a 238 žien. V obci je 31 koní, 427 kusov hovädzieho dobytka, 608 oviec a 109 ošípaných.