Hősi halál
Ferencz Schrenkel bol ešte 13. mája v Spišskej Novej Vsi a už 21. mája dostali jeho rodičia list adresovaný jeho otcovi Samuelovi Schrenkelovi, v ktorom im poručík v zálohe László Papp oznamuje hrdinskú smrť delostreleckého poddôstojníka, strelmajstra Ferenca Schrenkela dňa 19. mája 1917 po zásahu šrapnelom nepriateľského granátu.