Halálozás
Redakcia dostala od brata zosnulého, Józsefa Markovitsa smútočné oznámenie, že 23. mája 1917 v Spišskom Hrhove (Görgő) vo veku 18 rokov zomrel študent VII. triedy vyššieho gymnázia v Spišskej Novej Vsi István Markovits. Pochovali ho 26. mája podľa rímskokatolíckeho obradu na miestnom cintoríne.