Szemlélődés Igló jövője felett cikksorozat XI.
Úvaha o rozvoji a budúcnosti mesta Spišská Nová Ves. Autor opisuje problémy mesta a uvažuje nad možnými spôsobmi riešenia spoločenskej a politickej situácie. Rozoberá osobu možného kandidáta na uprázdnené miesto mestského právneho radcu, čestného hlavného slúžneho Antala Tasnádyho. Taktiež uvádza potrebu zrušeného miesta mestského hospodárskeho radcu po smrti Gusztáva Bartscha, na ktoré odporúča Imreho Windta.