Oroszországi hadifoglyainkról
Komisia pre vojnových zajatcov spolku Červeného kríža krajín uhorskej svätej koruny usporiadala v dňoch 15. až 21. mája osvetové prednášky v Národnom múzeu v Budapešti. Prednášajúci hovorili o situácii uhorských vojnových zajatcov z radov vojakov a dôstojníkov nachádzajúcich sa v jednotlivých zajateckých táboroch v Rusku. O situáciu vojnových zajatcov sa zaujímal aj hlavný redaktor novín Szepesi Lapok, ktorý má dvoch synov v ruskom zajatí. Článok popisuje aj výsledky kontroly predstaviteliek Červeného kríža po okružnej ceste po jednotlivých zajateckých táboroch v Rusku.