Haraszti Bernolák Károly ezredorvos hirtelen meghalt Nyiregyháza május 30.
V noci náhle zomrel na mozgovú mŕtvicu veliteľ II. barakovej záložnej nemocnice v Nyíregyháze, plukovný lekár c. k. armády Károly Bernolák. Pôvodne bol statkárom v obci Chrasť nad Hornádom (Haraszt), potom pôsobil ako obvodný lekár v obci Slovenská Ves (Szepestótfalu). Počas vojny vykonával vojenskú službu.