A tátraszéplaki vöröskereszt hadikórház tisztikara
Dôstojnícky zbor vojenskej nemocnice červeného kríža v Tatranskej Polianke pod vedením primára Dr. Michala (Mihály) Guhra v spolupráci s klaviristom nadporučíkom Dr. Horváthom, čelistom Sándorom Kárpáthym a huslistom Jenő Plánom usporiadal 2. júna pre postihnutých požiarom z mesta Gyöngyös hudobné predstavenie, vďaka ktorému 1620 korún odoslali na dobročinné účely.