Tisztviselők mozgalma
Skupina obstarávania zamestnancov verejnej správy Spišskej Novej Vsi a okolia za predsedníctva banského kapitána Lajosa Weisza mala 7. júna valné zhromaždenie za nepočetnej účasti úradníkov mesta Spišská Nová Ves. Riaditeľ štátnej školy Kálmán Berwaldszky prečítal zápisnicu poslednej schôdze. Riaditeľ štátnej meštianskej školy József Bacsányi prítoných oboznámil s cieľmi hnutia a prečítal neúplný zoznam členov hnutia. Rokovali o stanovách, ktoré boli prijaté. Článok uvádza zoznam prijatých členov. Za predsedu skupiny obstarávania komisia zvolila banského kapitána Lajosa Weisza, za výkonného podpredsedu Józsefa Bacsányiho a za druhého podpredsedu hlavného pokladníka kráľovského daňového úradu Jánosa Launera.