Dr. Széll Gyula
V dôsledku choroby získanej v službe vlasti zomrel plukovný lekár Dr. Gyula Széll. Ako plukovný lekár spočiatku slúžil v záložnej nemocnici v Spišskej Novej Vsi, potom dlhý čas v Belehrade ako policajný hlavný lekár. Domov sa dostal chorý, potom do Tatranskej Polianky. Narodil sa 4. januára 1870 v Spišskej Novej Vsi. jeho otcom bol Hugo Széll, niekdajší pokladník spišskej sporiteľne 16 spišských miest a správca evanjelickej cirkvi v Spišskej Novej Vsi. Základnú a strednú školu absolvoval v rodnom meste, maturoval v r. 1888 a zapísal sa na lekársku fakultu vedeckej univerzity v Budapešti, ktorú absolvoval 30. septembra 1893 získaním diplomu doktora medicíny. Absolvoval študijnú cestu do Viedne u Dr. Neussera a do Berlína u Dr. Heubnera. Roku 1895 sa vrátil do rodného mesta, kde sa usadil ako praktický lekár. Oženil sa s dcérou popradského veľkoobchodníka S. A. Strompfa, Margitou. Od 1. januára 1903 pôsobil ako mestský úradný lekár.