Soron kivüli századosi előléptetés
Nadporučíka 9. honvédskeho pešieho pluku v zálohe Jenőa Kalmára kráľ minulý mesiac mimoriadne povýšil na kapitána, najnovšie bol vyznamenaný pruským Železným krížom 2. triedy. Je to jeho tretie vyznamenanie. V septembri a októbri 1916, v čase sedmohradských bojov bol kapitán Kalmár veliteľom spišskonovoveského III. práporu. Ako bádateľ Afriky je známy aj z literárnych prác. Žil v Afrike a po vypuknutí vojny sa vrátil domov, aby sa zúčastnil bojov. Prvýkrát sa zranil v novembri 1914, druhýkrát v júli 1915. Od augusta 1916 je opäť na bojisku.