Az ottomán félholdas kitüntetés után a II. oszt. ezüst vitézségi érem
Čatár 9. honvédskeho pešieho pluku József Kozák, ktorého v januári vyznamenali otomanským [Železným] polmesiacom, teraz dostal Striebornú medailu za statočnosť 2. triedy. Menovaný je zadelený v guľometčíckom kurze v Spišskej Novej Vsi.